Project

Team SVDJ Accelerator 2021

Er is een gebrek aan transparantie en een overvloed aan gebakken lucht als het gaat om (marketing en communicatie over) duurzaamheid. Greenwashing is een probleem en er wordt nauwelijks gefactcheckt.

Bedrijven weten vaak ook helemaal niet hoe duurzaam zijzelf én hun leveranciers en andere ketenpartners opereren. Dit vraagt om een tool in combinatie met een platform voor (onderzoeks)journalistiek. Dat was de gedachte van waaruit The Green Check is ontstaan binnen contentmarketingbureau Mediatic.

PITCH
Consumenten, werknemers en bedrijven hebben het recht te weten hoe duurzaam bedrijven zijn, zeker wanneer zij zichzelf ‘groen’ profileren. Dat mag overigens, want als je daadwerkelijk opereert met oog voor klimaat, mens en maatschappij inspireer je hier andere bedrijven ook mee. Maar hoe duurzaam is jouw bedrijf daadwerkelijk? Via de vragenlijst van The Green Check test je hoe jouw bedrijf presteert ten opzichte van andere bedrijven in jouw branche en kom je te weten wat je moet doen om nog duurzamer te opereren. De data die de ‘checks’ opleveren, vertalen we in relevante content, waarmee we het thema op een inhoudelijke, journalistieke wijze nog verder op de kaart zetten.

Wie
The Green Check
Regeling
Jaar
2021
Het team van XS2AUDIO

Contact opnemen?

Wil je in contact komen met een van de teams die meedoen of hebben gedaan aan de SVDJ Accelerator? Mail dan Willemijn Dekker (Programma manager SVDJ Accelerator) via dekker(@)svdj.nl.