Project

Team SVDJ Accelerator 2021

Veel bedrijven en merken presenteren zich als duurzaam. Maar hoe ‘groen’ zijn zij echt?

Greenwashing is een groot probleem en er wordt nauwelijks gefactcheckt. Ook weten bedrijven vaak helemaal niet hoe duurzaam zijzelf én hun leveranciers en andere ketenpartners opereren.
Dit probleem vraagt om een oplossing; een tool in combinatie met een platform voor (onderzoeks)journalistiek. Dat was de gedachte van waaruit The Green Check is ontstaan binnen contentmarketingbureau Mediatic.

Mediatic vindt dat consumenten, werknemers en bedrijven het recht hebben om te weten hoe duurzaam bedrijven zijn. Zeker wanneer zij zichzelf ‘groen’ profileren. Waarom zou je hier niet transparant over zijn? Want als je daadwerkelijk opereert met oog voor klimaat, mens en maatschappij inspireer je hier andere bedrijven ook mee. Maar hoe duurzaam is jouw bedrijf daadwerkelijk? Via de vragenlijst van The Green Check test je hoe jouw bedrijf presteert ten opzichte van andere bedrijven in jouw branche. Daarnaast kom je te weten wat je moet doen om nog duurzamer te opereren. De data die de ‘checks’ opleveren, vertalen we in relevante content, waarmee we het thema op een inhoudelijke, journalistieke wijze nog verder op de kaart zetten.

Het team van The Green Check

Contact opnemen?

Wil je in contact komen met een van de teams die meedoen of hebben gedaan aan de SVDJ Accelerator? Mail dan Willemijn Dekker (Programma manager SVDJ Accelerator) via dekker(@)svdj.nl.