Inschrijving journalistiek innovatieprogramma Accelerator binnenkort geopend

Nieuws | Subsidie
  • Redactie
  • 21 januari 2021
  • 395 woorden , 2 min. lezen

Op maandag 1 februari stelt het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek de Accelerator open, hét journalistieke innovatieprogramma van Nederland. Het Stimuleringsfonds moedigt iedere journalistieke vernieuwer – beginnend of ervaren, freelance of onderdeel van een grote organisatie- aan om deel te nemen aan de Accelerator. Er wordt in totaal 750.000 euro beschikbaar gesteld voor de deelnemende teams. Aanmelden kan tot 15 maart.

De SVDJ Accelerator is er ter versterking en vernieuwing van de journalistiek in Nederland. Het programma biedt deelnemende teams de kans om in een korte tijd te werken aan een succesvolle journalistieke innovatie. Naast toegang tot een uitgebreid netwerk binnen de journalistieke sector, biedt het Stimuleringsfonds intensieve begeleiding en subsidie.

Tijdens het programma werken teams uit (media)organisaties of onafhankelijke teams een half jaar aan een probleem binnen de journalistiek en gaan ze op zoek naar een concrete innovatieve oplossing. Dit kan alles zijn: van een tool of een platform tot een verdienmodel of inhoudelijke innovatie. De teams kunnen elke maand subsidie aanvragen om experimenten uit te voeren, die hun aannames moeten bevestigen of weerleggen.

Programma SVDJ Accelerator

Het programma start begin mei en duurt tot en met december. In de eerste maand vinden er wekelijks digitale bijeenkomsten plaats. Tijdens die bijeenkomsten wordt de fundamentele innovatieve kennis en kunde bij de teams opgefrist. Daarna gaan de teams aan de slag met eigen experimenten die één keer in de maand worden beoordeeld door een jury. Elk team krijgt een mentor toegewezen die het proces zal begeleiden. Binnen de Accelerator is er ruimte voor twaalf teams. Inschrijven voor de SVDJ Accelerator kan van 1 februari tot 15 maart.

Accelerator Light

Naast het reguliere programma organiseert het Stimuleringsfonds in 2021 opnieuw de Accelerator Light. Dit programma is bedoeld voor mensen en organisaties die laagdrempelig kennis willen maken met journalistieke innovatie, nog niet zeker zijn van hun innovatieve ambities of zich juist willen voorbereiden op deelname aan de reguliere Accelerator in 2022. Uitgebreide informatie en aanmeldingsdata volgen binnenkort.

Meer informatie over het programma en de aanmeldprocedure van de SVDJ Accelerator lees je op www.svdj.nl/accelerator/ 

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.