© SVDJ

Aanmelden nu mogelijk voor tweedaagse journalistieke innovatie-stoomcursus: SVDJ Bootcamp

Nieuws | SVDJ
  • Redactie
  • 28 juli 2023
  • 490 woorden , 2 min. lezen

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SVDJ) kondigt de SVDJ Bootcamp aan, een tweedaagse stoomcursus waarin deelnemers kennismaken met de essentie van journalistieke innovatie. Tot en met 30 september kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.

Op 3 en 4 november 2023 organiseert het SVDJ een innovatie-bootcamp voor iedereen die geïnteresseerd is in journalistieke innovatie, maar daar nog niet eerder mee aan de slag is gegaan. Onder begeleiding van experts uit de sector maak je kennis met de belangrijkste ins en outs van journalistieke innovatie, inclusief inspirerende presentaties van journalistieke startups en andere organisaties.

Praktijkgericht

Tijdens het weekend nemen we je mee langs de stappen van design thinking: van point of view via doelgroepenonderzoek naar ideation en prototyping. Kun je je bij deze termen nog niet veel voorstellen, dan is de Bootcamp juist geschikt. Het is dé gelegenheid om de basis van design thinking te leren kennen.

Bij de SVDJ Bootcamp maak je op een praktijkgerichte manier kennis met de innovatieve design thinking-methode. Je gaat aan de slag met een echte journalistieke casus om mogelijke oplossingen te bedenken voor een specifiek probleem. Als deelnemer kun je bij je aanmelding zelf een casus voorstellen, of je krijgt een uitdagende casus toebedeeld. Je werkt er vervolgens individueel of in teamverband aan.

Tijdens het weekend word je begeleid door een ervaren mentor. Ook na het weekend kun je bij hem of haar terecht voor advies bij de uitwerking van je casus. Op 8 december vindt er een terugkomdag plaats in Utrecht, waar de eerste oplossingen voor de casussen worden gepresenteerd.

Voor wie?

De Bootcamp is de perfecte kans voor iedereen die interesse heeft in journalistieke innovatie, maar nog niet eerder de mogelijkheid heeft gehad om ermee aan de slag te gaan. Of je nu een student, starter, journalist of ondernemer bent in de media/journalistiek, deze bootcamp biedt waardevolle inzichten en handvatten om jezelf verder te ontwikkelen. Zowel individuen als teams zijn van harte welkom om deel te nemen aan de Bootcamp.

Praktische informatie

De SVDJ Bootcamp vindt plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2023 in Hotel Amrath te Hilversum, inclusief overnachting. Aanmelden kan tot en met 30 september. Er is ruimte voor maximaal 25 deelnemers, daarom vindt er een selectie plaats op basis van motivatie.

Deelname aan de Bootcamp is volledig kosteloos. We vinden het belangrijk om innovatie binnen de journalistiek te bevorderen en deze werkwijze toegankelijk te maken voor iedereen in de sector. Daarom dragen wij de kosten, maar vragen we er inzet en motivatie van de deelnemers tijdens de sessie voor terug.

Meer informatie en het aanmeldformulier vind je op www.svdj.nl/bootcamp

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Willemijn Dekker (innovatiecoördinator) of Lotte Kamphuis (Coördinator Programma & Productie) staan je graag te woord via evenementen@svdj.nl of 070 361 7111.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.