Aanmeldingen voor kennismakingsprogramma innovatie Accelerator Light geopend

Nieuws | Innovatie
  • Redactie
  • 26 augustus 2022
  • 571 woorden , 3 min. lezen

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek start dit najaar voor het derde jaar op rij met het laagdrempelige innovatieprogramma de Accelerator Light. Het gratis programma van vijf bijeenkomsten is bedoeld voor mensen die een start willen maken met journalistieke innovatie. Meld je vóór 10 oktober aan.

Heb jij altijd al willen weten hoe journalistieke organisaties zoals Follow the Money of De Correspondent zo succesvol zijn geworden? Heb jij misschien zelf een idee voor een journalistieke innovatie, maar ben je nog niet eerder met innovatie aan de slag gegaan? Dan heeft het SVDJ hét perfecte programma voor jou! De Accelerator Light.

Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor mensen die aan de slag willen met journalistieke innovatie, maar nog niet precies weten hoe. Tijdens de Accelerator Light maak je een vliegende start met de nieuwste innovatietechnieken. Je volgt interactieve workshops en brengt de opgedane kennis direct in de praktijk.

De Accelerator Light is een waardevol programma voor lokale, regionale en landelijke redacties die willen werken aan organisatieontwikkeling, mediaorganisaties die een journalistiek innovatief idee willen onderzoeken of studenten en starters die willen kennismaken met journalistieke innovatie. Ook kan deelname aan de Accelerator Light een goede voorbereiding zijn op ons reguliere SVDJ Accelerator programma, wat start in het voorjaar van 2023.

Innovatieprogramma

Hoe ondervraag ik mijn doelgroep het beste? Hoe zet ik een A/B-test op? Met hulp van experts en mentoren ga je tijdens vijf bijeenkomsten aan de slag met echte gebruikers en bouw je aan echte oplossingen. Laagdrempelig, praktisch en niet te vergeten: leuk en leerzaam!

Tijdens de Accelerator Light staat de methode Design Thinking centraal. Met deze methode innoveren we niet vanuit de maker, maar vanuit de gebruiker. We proberen te begrijpen tegen welke problemen nieuwsgebruikers, journalisten en redacties aanlopen – om daar vervolgens oplossingen voor te ontwerpen. Vervolgens brengen we de opgedane kennis direct in de praktijk tijdens verschillende opdrachten, op die manier zie je nog dezelfde dag resultaat van de methode.

Begeleiding van mentoren

Deelnemers worden tijdens de Accelerator Light bijgestaan door een groep van mentoren. Dit team van experts bestaat uit ervaren journalisten, marketeers, developers, ondernemers, uitgevers en specialisten op het gebied van Design Thinking en experimenteren.

Bijeenkomsten

Er is ruimte voor 18 deelnemers. Een deelnemer kan een team zijn of een individu. Omdat er beperkt plek is vindt er een selectie plaats op basis van motivatie.

Iedere deelnemer aan de Accelerator Light volgt hetzelfde programma van vijf bijeenkomsten. Het is niet mogelijk om je voor een deel van het programma in te schrijven. Alle bijeenkomsten vinden fysiek plaats en zijn makkelijk te bereiken met het OV.

  • Bijeenkomst 1 Kick-off – Zaterdag 29 oktober 13:00 – 17:00 + afsluitende borrel – Social Impact Factory, Utrecht
  • Bijeenkomst 2 – donderdag 17 november 19:00 -21:30 – Social Impact Factory, Utrecht
  • Bijeenkomst 3 – donderdag 15 december 19:00 – 21:30 – Social Impact Factory, Utrecht
  • Bijeenkomst 4 – donderdag 19 januari 19:00 – 21:30 – Social Impact Factory, Utrecht
  • Bijeenkomst 5 – donderdag 9 februari 19:00 -21:30 – Social Impact Factory, Utrecht

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden voor de Accelerator Light kan tot en met 10 oktober 2022. Meer informatie over het programma en het aanmeldformulier vind je op www.svdj.nl/accelerator-light.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Willemijn Dekker (innovatiecoördinator) staat je graag te woord via willemijn@svdj.nl of 070 361 7111.

Foto: Deelnemers Accelerator Light 2021, door SVDJ

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.