Binnenkort open: nieuwe aanvraagronde regeling onderzoeksjournalistiek  

Nieuws | Subsidie
  • Redactie
  • 22 september 2022
  • 399 woorden , 2 min. lezen

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek opent op 6 oktober een nieuwe aanvraagronde voor de regeling onderzoeksjournalistiek. Tot en met 4 november 2022 is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de programma’s Ontwikkeling en Samenwerking.  

Met onderzoeksjournalistiek aan de slag gaan is een goede manier om je journalistiek te verdiepen. Het is een kans om je publiek diepgravender verhalen te bieden, waar je meer betrokkenheid en waardering voor terug krijgt. Van dagelijks nieuws naar producties met een langere adem.

Wil je je met jouw redactie graag verder ontwikkelen op het gebied van onderzoeksjournalistiek? Of wil je een samenwerking met een andere redactie aangaan op het vlak van onderzoeksjournalistiek, om zo van elkaar te leren en samen meer impact te genereren? Dan zijn de programma’s Ontwikkeling en Samenwerking van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek iets voor jou.  

Voor wie?  

Het programma Ontwikkeling is nadrukkelijk gericht op redacties die al wel ervaren zijn in het brengen van nieuws, maar nog beperkte ervaring hebben met onderzoeksjournalistiek. Het programma Samenwerking is gericht op redacties die al enige ervaring hebben met onderzoeksjournalistiek, maar zich daarin nu verder willen ontwikkelen met een samenwerkingspartner en met die redactie of organisatie een structurele samenwerking willen opbouwen.   

Programma Ontwikkeling  

Wil je als nieuwsredactie investeren in onderzoeksjournalistiek, dan vraagt dat toewijding, tijd en geld.

Het trainingsprogramma Ontwikkeling biedt je 

  • Inhoudelijke en organisatorische begeleiding van een ervaren mentor 
  • Budget voor onderzoeksjournalisten (maximaal 42.000 euro)  
  • Workshops en andere bijeenkomsten samen met vergelijkbare teams 
  • Een eigen trainingsbudget van 5.000 euro

Programma Samenwerking  

Voor redacties die al goed op weg zijn met onderzoeksjournalistiek en de krachten structureel willen bundelen, is er het programma Samenwerking. Binnen dit programma richten we ons op het opzetten en intensiveren van samenwerking binnen de onderzoeksjournalistiek, op regionaal en lokaal niveau.

Het subsidieprogramma Samenwerking biedt je:  

  • Budget voor onderzoeksjournalisten, coördinatoren of andere disciplines die voor jouw team relevant zijn (maximaal 150.000 euro) 
  • Workshops en andere bijeenkomsten samen met vergelijkbare teams
  • Een eigen trainingsbudget (ter waarde van 10% van het subsidiebedrag dat je toegekend wordt) 

Meer informatie  

Tot en met 4 november kun je je aanmelden voor de programma’s Ontwikkeling en Samenwerking. Vragen? Neem dan contact op met projectleider onderzoeksjournalistiek Steffan Konings via steffan@svdj.nl of 070 361 7111. 

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.