Gezocht: adviseurs Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Nieuws | SVDJ
  • Redactie
  • 05 augustus 2022
  • 446 woorden , 2 min. lezen

Voor het beoordelen van subsidieaanvragen zoeken we meerdere adviseurs ter uitbreiding van de huidige poule van adviseurs.

Wie zoeken we?

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SVDJ) werkt per 2022 met adviescommissies bij de beoordeling van subsidieaanvragen binnen de Regeling Thematische Samenwerking. In de nabije toekomst willen we bij de beoordeling van meerdere regelingen gebruik maken van adviescommissies. Daarvoor is een constant roulerende poule van adviseurs met een diverse achtergrond en verschillende disciplines nodig.

We streven naar diversiteit binnen de poule van adviseurs om zo een goede representatie van de pluriforme journalistiek én samenleving te vormen; de poule bestaat idealiter uit adviseurs uit het hele land, met ervaring in verschillende journalistieke specialismes en verschillende achtergronden. Kandidaten met een bi-culturele achtergrond, een interdisciplinaire praktijk, jonge journalisten, freelancers en/of kandidaten van buiten de randstad worden daarom nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Ter uitbreiding van de huidige poule van adviseurs is het SVDJ op zoek naar leden met een of meerdere van de volgende disciplines:

  • Onderzoeksjournalistiek
  • Journalistieke samenwerking
  • Organisatieontwikkeling
  • Innovatie
  • Lokale journalistiek

Verder is het van belang dat een adviseur kennis heeft van een of meer van de volgende gebieden: bedrijfsvoering, de werkwijze van journalistieke organisaties, ondernemerschap, journalistiek onderwijs en marketing.

Wat vragen we?

Je hebt zicht op relevante ontwikkelingen binnen de journalistiek, maatschappij en in het culturele veld en brengt kennis mee op één of meerdere van de hierboven genoemde disciplines.

Als adviseur van het SVDJ zorg je voor een deskundige beoordeling van de aanvragen die bij het SVDJ binnenkomen. Daarbij word je nadrukkelijk gevraagd om over je eigen voorkeuren heen te kijken en een moreel of politiek oordeel te vermijden. Je hebt het vermogen je te verdiepen in de achtergrond, het perspectief en de context van een aanvrager en vindt net als wij zorgvuldigheid, vertrouwelijkheid en integriteit van groot belang. Afspraken hierover vind je in ons reglement adviseurs.

Wat bieden we?

Als lid van de poule van adviseurs neem je deel aan een adviescommissie. Deze commissies worden per subsidieregeling samengesteld door het SVDJ. Zodra je plaatsneemt in een adviescommissie starten je werkzaamheden en neem je deel aan vergaderingen om subsidieaanvragen te beoordelen. Als adviseur ontvang je per deelgenomen vergadering een vergoeding voor je tijd en reiskosten.

Reageren

De reactie termijn is verlopen. Het was t/m 29 augustus mogelijk om te solliciteren. 

Lijkt de functie je interessant maar twijfel je of je het juiste profiel of voldoende/relevante ervaring hebt? Neem dan vooral contact op met Peter Smet (directeur SVDJ) via info@svdj.nl of 070 3617111.

Bezoek onze website voor meer informatie over onze regelingen en de huidige poule van adviseurs.

 

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.