SVDJ opent nieuwe aanvraagronde onderzoeksjournalistiek

Nieuws | Onderzoeksjournalistiek
  • Redactie
  • 20 september 2021
  • 250 woorden , 1 min. lezen

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek opent vandaag een nieuwe aanvraagronde voor de regeling onderzoeksjournalistiek. Het is tot en met 10 oktober 2021 mogelijk om aanvragen in te dienen voor verschillende subsidiesporen.

Het doel van de subsidieregeling is om het onderzoeksjournalistieke veld in Nederland duurzaam te versterken. Het Stimuleringsfonds richt zich hierbij op de ontwikkeling van mediaorganisaties en hun onderlinge samenwerking. Speciale aandacht gaat uit naar onderzoeksjournalistiek op regionaal en lokaal niveau.

Binnen de regeling onderzoeksjournalistiek is er via meerdere sporen financiering mogelijk. Naast financiële steun biedt het Fonds gerichte begeleiding en trainingen en wordt kennisdeling tussen de deelnemende organisaties gestimuleerd.

Het is tot en met 10 oktober 2021 mogelijk om aanvragen in te dienen voor de sporen Meerjarig, Ontwikkeling en Samenwerking. Met deze verschillende subsidiesporen richt het Stimuleringsfonds zich op verschillende doelgroepen. Van mediaorganisaties die hun eerste stappen richting onderzoeksjournalistiek willen zetten, tot organisaties met ruime ervaring die onderzoeksjournalistiek als primaire taak hebben.

In maart 2022 start er een aparte aanvraagronde voor het vierde spoor: Thema. Deze subsidie is bedoeld voor (onderzoeks)journalisten van verschillende media en/of freelance journalisten die gezamenlijk een onderwerp of thema willen onderzoeken. Meer informatie daarover volgt later dit jaar.

Bekijk alle informatie over de verschillende sporen en de aanvraagprocedure hier. Voor vragen of het maken van een belafspraak kan contact met het Stimuleringsfonds opgenomen worden via onderzoeksjournalistiek@svdj.nl

Uitkomsten scenariostudie Journalistiek 2035

Hoe ziet de journalistiek er in 2035 uit en kun je je daar op voorbereiden? Bekijk hier de uitkomsten van het scenario onderzoek. Vier toekomstscenario’s die uit gaan van verschillende antwoorden op twee bepalende vragen: worden techbedrijven en data wel of niet effectief gereguleerd? En vertrouwen burgers elkaar binnen de samenleving of is er sprake van onderling wantrouwen? Ervaar het zelf en werp een blik op de wereld van de toekomst.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.