Project

Team SVDJ Accelerator 2022

Nederland heeft meer dan 1 miljoen mensen met Aziatische roots, maar zij worden voor minder dan 1% gerepresenteerd in de media. Terwijl diversiteit en inclusie een belangrijk thema binnen de journalistiek is geworden, is de zichtbaarheid van de vele deskundigen met Aziatische roots onzichtbaar voor de journalistiek.

Mensen met Aziatische roots krijgen door gebrek aan representatie te maken met de volgende problemen: 1. geen spiegels waarin zij zich herkennen, 2. geen vensters waaruit blijkt dat dit ook Nederlanders zijn, 3. instandhouding van stereotyperingen.

Journalisten en programmamakers kunnen Aziaten niet vinden. Hier wil Pan Asian Collective iets aan doen! Aziaten moeten beter vindbaar worden, vaker samenwerken en er moet ruimte gecreëerd worden voor verhalen van Aziatische perspectieven. Dit wil Pan Asian Collective onder meer faciliteren door het ontwikkelen van The Collective: een community mediaplatform voor emancipatie, samenwerking en vindbaarheid.

De ambitie is om verschillende Aziatische communities aan te laten sluiten tot The Collective, zodat de verschillende Aziatische communities en leden zichtbaarder worden. Allereerst in Nederland, daarna op Europees niveau.

Contact opnemen?

Wil je in contact komen met een van de teams die meedoen of hebben gedaan aan de SVDJ Accelerator? Mail dan Willemijn Dekker (Programma manager SVDJ Accelerator) via dekker(@)svdj.nl.