Project

Twente FM (een samenwerking tussen RTV Noordoost Twente en RegioFM) is de omroep voor Dinkelland, Losser, Oldenzaal, Tubbergen en Wierden.

Waar voorheen alle functies binnen deze omroep vervuld werden door vrijwilligers, zijn sinds de Pilot Professionalisering Lokale Omroepen professionele journalisten werkzaam bij de omroep: twee tekstredacteuren en een videoredacteur. Zij werken samen met het bestuur en de vrijwilligers van de omroep samen aan een divers en actueel nieuwsaanbod, met als doel om de beste en hoogst gewaardeerde nieuwsbron in de omgeving te zijn. Hiertoe streeft de omroep naar evenwichtige geografische spreiding en spreiding qua onderwerpen (politiek, cultuur, sport etc.). Daarnaast is een belangrijk onderdeel van het plan Twente Twenty het bouwen aan een duurzame journalistieke werkwijze, met een professionele rompredactie met een schil vrijwilligers.

Bekijk hier een productie van RTV NOT – Twente Twenty die tijdens de Pilot Professionalisering Lokale Omroepen is gemaakt.

” Voorheen verscheen een nieuwsartikel op de website en werd het besproken in de uitzending,
eventueel in het streekjournaal op de radio. Sinds de pilot worden onderwerpen ook uitgelicht in uitgebreide artikelen en in audio- en videoreportages. Zo is een samenwerking gestart met museum Wonderryck Natura Docet Twente., vanwege hun regionale educatieve functie, maar ook vanwege hun zeer goede contacten met cultureel Twente