De Regio Vecht Terug: 8 juni 2021 vanuit Beeld & Geluid Den Haag

Nieuws | SVDJ
  • Redactie
  • 18 mei 2021
  • 390 woorden , 2 min. lezen

De Regio Vecht Terug maakt een comeback, dit keer online. Op 8 juni organiseert het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek vanuit de studio van Beeld & Geluid Den Haag hét digitale congres over lokale journalistiek. En dat is niet alles. Op 9 en 10 juni organiseert het Stimuleringsfonds nog drie vervolgsessies: allemaal in het teken van lokale en regionale journalistiek.

Direct naar evenementpagina

Over het programma op 8 juni

Sprekers uit binnen- en buitenland schuiven op 8 juni digitaal aan tafel om met ons de kansen en uitdagingen van de lokale en regionale journalistiek onder de loep te nemen. Hoe zorgen we ervoor dat de fundamenten van de lokale journalistiek steviger worden? Deze vraag staat centraal gedurende het congres op 8 juni. Onder leiding van dagvoorzitter Bart Jan Cune gaan we in op de recente ontwikkelingen op het gebied van samenwerking op lokaal en landelijk niveau, staan we stil bij het opbouwen van lokale netwerken en bespreken we nieuwe verdienmodellen voor de lokale journalistiek.

Onder andere David Vink en Quint Kik vertellen ons over de recente ontwikkelingen op het gebied van samenwerking op lokaal en landelijk niveau. De Amerikaanse Ashley Alvarado neemt ons digitaal mee naar Los Angeles, waar ze op de redactie van South California Public Radio membership driven news bedrijft. In het licht van nieuwe verdienmodellen voor lokale journalistiek laat Joshi Hermann ons zien hoe hij het lokale nieuws in Manchester aan de man brengt.

Alle presentaties worden gevolgd door gesprekstafels, waar verschillende experts uit de sector met elkaar doorpraten over de ontwikkelingen in de regionale journalistiek. Aan het einde van de dag kunnen de deelnemers van het congres plaatsnemen aan digitale netwerktafels, waar ze in gesprek kunnen gaan met sprekers en andere bezoekers van het congres. Het hele programma vind je hier. Aanmelden voor het congres kan via deze link.

Na het congres op 8 juni organiseert het Stimuleringsfonds op 9 en 10 juni nog drie vervolgsessie op het gebied van regionale journalistiek. Meer informatie over de vervolgsessies vind je hier. Aanmelden voor één of meerdere vervolgsessies kan via deze link.

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.