Start inschrijfperiode SVDJ Accelerator: de ultieme kans voor journalistieke innovatie

Nieuws | SVDJ
  • Redactie
  • 19 februari 2024
  • 345 woorden , 2 min. lezen

Vanaf 19 februari tot en met 1 april kunnen teams zich weer inschrijven voor de SVDJ Accelerator. Dit innovatieprogramma van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek helpt mediaorganisaties om hun innovatieve werkwijze te ontwikkelen en verder te verbeteren. Gedurende het programma doorlopen de teams zes sprints waarbij ze worden begeleid door experts en mentoren.

De SVDJ Accelerator is er ter versterking en vernieuwing van de journalistiek in Nederland. Het programma is speciaal ontwikkeld voor gevorderde vernieuwers die een succesvolle innovatie binnen de journalistiek willen ontwikkelen. Gedurende een intensief zeven maanden durend traject biedt het programma begeleiding, ruimte voor experimenteren en financiële ondersteuning om de innovatieve werkwijze helemaal eigen te maken.

“We begrijpen dat het voor mediaorganisaties soms lastig kan zijn om innovatieve werkwijzen te omarmen en daar consistent mee aan de slag te gaan. Daarom hebben we een strak stramien van zes sprints ontwikkeld, waarmee je als deelnemer aan onze Accelerator op de rijdende trein stapt. Na afloop van het programma beschik je over de nodige tools en ervaring om zelfstandig journalistieke innovaties te implementeren op de redactie” zegt Willemijn Dekker, innovatiecoördinator bij SVDJ.

Inschrijven en praktische info

Binnen het programma is er ruimte voor 8 teams, zij krijgen elk een mentor toegewezen. Deelname aan het SVDJ Accelerator programma vergt een flinke investering van eigen tijd door de deelnemende teams, gemiddeld 8 uur per week gedurende zeven maanden. Het programma gaat van start in mei en loopt door tot december 2024.

Het is tot en met 1 april 2024 mogelijk om je in te schrijven. Meer informatie over het programma en de aanmeldprocedure van de SVDJ Accelerator lees je op www.svdj.nl/accelerator/ Heb je vragen? Willemijn Dekker, innovatiecoördinator, staat voor je klaar. Stuur haar een mail (willemijn@svdj.nl) of bel ons tijdens kantooruren op 070 361 7111.

Inschrijven Accelerator

Nieuwsbrief

Ontvang ons laatste nieuws
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.