Project

Binnen de vakschool voor onderzoeksjournalistiek en journalistiek ondernemerschap Open Eyes biedt VersPers training aan onderzoeksjournalisten. De vakschool is gericht op afgestudeerde journalisten en andere professionals. De deelnemers worden getraind in de modernste technieken en vaardigheden die nodig zijn om een journalistiek onderzoek tot een goed einde te brengen.

Zij worden intensief begeleid bij het maken van hun (eerste) producties. De docenten hebben hun sporen verdiend in de onderzoeksjournalistiek of aanpalende disciplines en zijn allen ervaren in het lesgeven en in het begeleiden van cursisten. Na een jaar Open Eyes overziet de student het hele onderzoeksjournalistieke proces, heeft
deze geleerd te ondernemen, kan deze een onderwerp kritisch beetpakken en weet anderen ervan te overtuigen dat zijn of haar verhaal het publiceren waard is.

VersPers ontvangt voor 2021 een subsidiebedrag van € 25.000,- om het leertraject wat nu wordt aangeboden op te schalen en online aan te bieden. Verwacht wordt dat er vanaf de zomer 2021 deelgenomen kan worden aan de online module opsporende onderzoeksjournalistiek.

Meer informatie over VersPers en Open Eyes vind je hier.