Overzicht teams Accelerator 2021

In 2021 deden er twaalf teams mee aan de SVDJ Accelerator. Tijdens dit programma gingen de teams op zoek naar een concrete innovatieve oplossing voor een probleem binnen de journalistiek of voor een probleem binnen de eigen journalistieke organisatie.

De deelnemers gingen zeven maanden lang aan de slag met de nieuwste innovatiemethodes. Door middel van maandelijkse experimenten probeerden de teams te achterhalen of een bepaald probleem daadwerkelijk leefde bij gebruikers, journalisten of nieuwsorganisaties. Daarbij kregen ze ondersteuning en advies van experts uit de sector. Daarnaast kregen ze toegang tot het uitgebreide netwerk van SVDJ, met allerhande potentiële pilotpartners, klanten en gebruikers.

Alle twaalf teams hebben de eindstreep gehaald. De resultaten zijn indrukwekkend. Benieuwd naar wat de teams hebben bereikt? Hieronder vind je een overzicht. Wil je graag in contact komen met één van de teams? Neem dan contact op Willemijn via willemijn(@)svdj.nl

Meer informatie over onze innovatieprogramma’s lees je hier:

SVDJ Accelerator

SVDJ Accelerator Light

Programma team SVDJ Accelerator

Overzicht teams accelerator 2021

Brusselse Nieuwe

Brusselse Nieuwe is een nieuwswebsite waarop Europees nieuws wordt gepubliceerd dat voor Nederland relevant is. Brusselse Nieuwe richt zich niet op de Brusselse bubbel, maar op Nederlandse spelers en de wedstrijden die zij spelen. Door deze aanpak verkleint Brusselse Nieuwe de afstand tussen Nederlanders en Brusselse politiek.

NuSimpel

NuSimpel is onderdeel van de Nederlandse nieuwswebsite Nu.nl. NuSimpel wil het nieuws voor iedereen toegankelijk maken met meer eenvoudige berichtgeving.

Pointer

Pointer is het onderzoeksplatform van de KRO-NCRV. Tijdens de Accelerator deed het team van Pointer onderzoek naar het gebruik van OSINT. Osint staat voor Open Source Intelligence en het is het analyseren van open bronnen zoals video’s en berichten die gedeeld worden op social media en het internet.

Collective

Collective helps disseminate and promote newsletters, podcasts and other media content across borders. With our help, your message – whether it’s an ad, an event or a call for submissions – can reach people all over Europe.

The Content Exchange

The Content Exchange (TCE) is een internationaal netwerk van uitgevers, redacties, en creators. Op het TCE platform kun je artikelen, video, fotografie en podcast aanbieden en afnemen.

Twittertap

TwitterTap is een platform dat tweets verzamelt van Twitter, en die geschikt maakt voor data-analyse. TwitterTap biedt een hele reeks van mogelijkheden: netwerkvisualisatie rondom specifieke thema’s, mensen, woorden en hashtags. Het visualiseert data, ook over een langere periode.

De Volkskrant

Jongvolwassen lezers (tot 40 jaar) missen bij de Volkskrant vertelvormen van journalistiek waarbij in een kort tijdsbestek ze op de hoogte kunnen zijn van het relevante nieuws. De verwachtingen bij de jongvolwassen lezer van digitale producties is hoog en vooral bij beeld (video, graphics) kunnen er nog verbeterslagen worden gemaakt.

Opt Out Advertising

Opt Out Advertising helpt uitgevers, domeinen, mediabureaus en adverteerders in de transitie naar cookieloos adverteren. De oplossing van Opt Out Advertising is een schone, transparante, privacy-vriendelijke manier van online adverteren die waarde creëert voor zowel de inkoop- als de verkoopzijde van de online advertentieindustrie.

RadiTube

Every minute, 500 hours of video is uploaded to YouTube. The same recommendation engine that filters this content for your personal feed makes it hard to find anything else. Where would you start looking for misleading narratives and upcoming riots? How would you find independent journalists in Kenya or activists in Tajikistan?

XS2AUDIO

Voor uitgevers is het een voortdurende uitdaging om hun doelgroep te kunnen bereiken en vast te houden. Tekstuele content is echter niet altijd en overal goed consumeerbaar, waardoor zij hun doelgroep niet optimaal kunnen bereiken. Tegenwoordig is de beste optie om naast tekstuele content ook audio en video in te zetten.

Contact opnemen?

Wil je in contact komen met een van de teams die meedoen of hebben gedaan aan de SVDJ Accelerator? Mail dan Willemijn Dekker (Programma manager SVDJ Accelerator) via dekker(@)svdj.nl.