Regeling onderzoeksjournalistiek

subsidieregeling onderzoeksjournalistiek

Aanvragen: Geopend, 22 september 2020 – 25 oktober 2020

De subsidieregeling Onderzoeksjournalistiek is bestemd voor de oprichting en uitbreiding van onderzoeksredacties in Nederland. De regeling richt zich voor een belangrijk deel op regionale en lokale initiatieven.

Regeling Talentontwikkeling

Talentontwikkeling

Aanvragen: Geopend, 21 oktober – 8 november 2020

De subsidieregeling Talentonwikkeling is bestemd voor journalistieke organisaties die via scholing, coaching en of training talent willen ontwikkeling op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Hiervoor is in totaal 275.000 euro beschikbaar.

Pilot Lokale Omroepen

Lokale omroepen

Aanvragen: verlengingsaanvragen mogelijk, gesloten voor nieuwe aanvragen

Deze pilot subsidieregeling staat in het teken van het versterken van de lokale journalistieke infrastructuur en is gericht op de professionalisering van lokale publieke omroepen die zich binnen het project toeleggen op het verbeteren van de nieuwsvoorziening op lokaal niveau.

Sponsorregeling

20191010SVDJImpactAMMinnaardFotografie2

Aanvragen: Geopend, doorlopend

De sponsorregeling is bestemd voor organisaties die een kortstondig project willen uitvoeren op het gebied van de journalistiek. Per kalenderjaar zijn er twee rondes ingesteld (per 1 januari en per 1 juli). In elk van deze rondes is een sponsorbudget van € 25.000,- beschikbaar.

Exploitatieregeling

kaleidico-26MJGnCM0Wc-unsplash

Aanvragen: Geopend, doorlopend

Deze regeling is bedoeld voor het starten of voortzetten van de exploitatie van een (digitale) uitgave die tenminste maandelijks verschijnt. Aanvragen voor deze regeling kunnen doorlopend ingediend worden. Binnen de exploitatieregeling kan subsidie aangevraagd worden voor een individueel project,  een gezamenlijk project of een organisatieonderzoek.

Onderzoeksregeling

social media doorzoeken

Aanvragen: Geopend, doorlopend

De onderzoeksregeling is bestemd voor onderzoek dat uitgevoerd wordt in het belang van de journalistieke sector in Nederland. Aanvragen kunnen het gehele jaar door ingediend worden. De bijdrage van het Fonds bedraagt maximaal 50% van de projectkosten.

Steunfonds lokale informatievoorziening

Aanvragen : 21 september – 11 oktober 2020 (gesloten)

Eenmalig wordt er 35 miljoen euro beschikbaar gesteld om lokale mediaorganisaties te helpen die door de coronacrisis in nood zijn geraakt. Om te voorkomen dat veel mensen hierdoor in deze tijd verstoken blijven van informatie uit hun omgeving, ontvangen zij afhankelijk van hun oplage of bereik een bijdrage voor de duur van 3 maanden in vorm van een krediet.

Innovatieregeling

Accelerator Light

Aanvragen Accelerator (Light): gesloten

In dit unieke programma van de SVDJ Accelerator draag jij een prangend probleem binnen de journalistiek aan. Op basis van dat probleem werk je met je team aan een concrete innovatieve oplossing, mét klanten, betalende gebruikers en impact op de sector. Van vernieuwende verdienmodellen en nieuwsplatforms, tot innovatieve journalistieke tools en plug-ins: alles is mogelijk. Deelnemen kan als zelfstandig team of vanuit een bestaande (media)organisatie.