Subsidieregelingen

Op deze pagina vind je de subsidieregelingen van het Stimuleringsfonds. Alle regelingen zijn erop gericht de kwaliteit, diversiteit en onafhankelijkheid van de journalistiek te bevorderen.

_mg_5209

Innovatieregeling
innovatieregeling

De Regeling Journalistieke Innovatie (voorheen Persinnovatieregeling) versterkt innovatie in de journalistiek. Elk jaar worden projecten gesubsidieerd. Of je nou een nieuwe doelgroep wil aanboren, een tool ontwikkelt, een verdienmodel bedenkt of het journalistieke proces aanpakt: elke vorm van journalistieke innovatie is mogelijk.
Lees verder
.
.

Exploitatieregeling

Deze regeling is bedoeld voor het starten of voortzetten van de exploitatie van een (digitale) uitgave die tenminste maandelijks verschijnt. Aanvragen voor deze regeling kunnen doorlopend ingediend worden. Binnen de exploitatieregeling kan subsidie aangevraagd worden voor een individueel project,  een gezamenlijk project of een organisatieonderzoek.
Lees verder

Sponsorregeling

De sponsorregeling is bestemd voor organisaties die een kortstondig project willen uitvoeren op het gebied van de journalistiek. Per kalenderjaar zijn er twee rondes ingesteld (per 1 januari en per 1 juli). In elk van deze rondes is een sponsorbudget van € 25.000,- beschikbaar.
Lees verder

The Challenge

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek organiseert elk jaar The Challenge, waarvoor iedere student of net afgestudeerde een idee kan indienen. Samen met experts uit de journalistiek en het bedrijfsleven gaan de deelnemers tien masterclasses lang aan de slag om hun idee uit te breiden en aan te scherpen. Van marketing en presenteren, tot verdienmodellen en marktonderzoek: elk aspect van het ondernemerschap komt langs.
Lees verder

Onderzoeksregeling

De onderzoeksregeling is bestemd voor onderzoek dat uitgevoerd wordt in het belang van de journalistieke sector in Nederland. Aanvragen kunnen het gehele jaar door ingediend worden. De bijdrage van het Fonds bedraagt maximaal 50% van de projectkosten.
Lees verder

Quickscan

De quickscan maakt snel inzichtelijk welke subsidieregeling het beste bij je idee of plan past.
Lees verder

Veelgestelde vragen

Antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.
Lees verder

filter voorbeeld

Projecten database

Alle projecten die steun hebben gekregen zijn terug te vinden op deze site. Filter op regeling, bedrag, datum, status of thema.